Bijziendheid tegengaan met een kinderbril
Of het nu gaat om tablets, computers of huiswerk, de kinderen van vandaag concentreren zich meer op de dingen voor hun neus dan dat ze tijd buiten doorbrengen. Dit gedrag leidt ertoe dat steeds meer kinderen bijziendheid ontwikkelen - ook bekend als myopie. In 2020 was meer dan een derde van de wereldbevolking bijziend. Dit aantal zal in 2050 naar verwachting zelfs toenemen tot 50%.
De experts van Rodenstock hebben een oplossing ontwikkeld: Rodenstock MyCon®. Deze kinderglazen zijn speciaal ontworpen om bijziendheid te corrigeren, zorgen voor scherp zicht en gaan de progressie van bijziendheid tegen*.
35 tot 60 procent
"Als een ouder bijziend is, loopt het kind een groter risico om bijziendheid te ontwikkelen. Het risico stijgt tot 35 à 60% als beide ouders bijziend zijn.
Meer dan 2 dioptrieën
Bijziendheid ontwikkelt zich sneller bij kinderen met bijziende ouders. Zelfs bij één bijziende ouder is de gemiddelde toename van bijziendheid over een periode van 5 jaar iets meer dan 2 dioptrieën.
Gezonde ogen op lange termijn
Het corrigeren van bijziendheid in de kindertijd draagt bij aan gezondere ogen op de lange termijn door het risico op het ontwikkelen van oogziekten op volwassen leeftijd aanzienlijk te verminderen.
De voordelen van kinderbrillen met Rodenstock glazen
Voor sommige kinderen kan het dragen van een bril een belemmering zijn, omdat ze ongelukkig zijn met het uiterlijk. MyCon® brillenglazen van Rodenstock zijn verkrijgbaar in verschillende indexen en kunnen dus flexibel worden aangepast aan de behoeften van een kind. Het belangrijkste is dat ze zowel dunner als lichter zijn dan veel andere Myopie glazen op de markt.
- Breukbestendig kunststofGlazen van kunststof zorgen voor een hoge veiligheid tijdens het spelen.
- Extreem licht en dun De dunnere en lichtere glazen van Rodenstock zijn zelfs bij hoge gezichtsscherpte esthetisch draagbaar.
- Het beste zichtMyCon® glazen verbeteren het zicht, ongeacht of een kind slechts licht of ernstig bijziend is.
- Eenvoudige behandelingMyopiecontroleglazen zijn de eenvoudigste vorm van behandeling van bijziendheid en helpen voorkomen dat bijziendheid bij kinderen ongecontroleerd toeneemt.
Welke techniek zit er achter MyCon® glazen?
Bijziendheid is een gevolg van het feit dat het oog iets te lang is. Gewone enkelvoudige brillenglazen kunnen bijziendheid corrigeren, maar ze zijn niet ontworpen om de bijziendheid af te remmen. Bij correctie met deze glazen wordt het licht juist achter het netvlies geprojecteerd, waardoor de ogen van sommige kinderen te lang worden en bijziendheid wordt verergerd.
Met MyCon® glazen wordt het licht zo verspreid dat het voor het netvlies valt in plaats van erachter. Dit vertraagt de groei van de ooglengte. De gebieden die in een MyCon® glas het verloop van bijziendheid controleren, bevinden zich aan de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat de gezichtsscherpte boven en onder zo min mogelijk wordt beïnvloed.
MyCon® 2 : Ontdek een nieuwe generatie van glazen voor kinderen
Omdat kinderen zich anders ontwikkelen
Kinderen ontwikkelen zich snel en individueel, zoals ook hun gezicht en ogen. Met MyCon® 2 houdt Rodenstock rekening met vier individuele draagparameters bij het berekenen van het brillenglas. Dit zorgt voor een nog preciezere aanpassing aan de pasvorm van het montuur en dus aan het unieke gezicht van uw kind, om een optimaal effect en visueel comfort te garanderen met brillenglazen voor myopiecontrole.
Lees meerHoe merk ik dat mijn kind een bril nodig heeft?
-
Opticiens en oogartsen adviseren in het algemeen de gebruikelijke medische onderzoeken van het consultatiebureau. Als kinderen drie jaar zijn, wordt op het consultatiebureau een oogtest uitgevoerd. Deze wordt negen maanden later nog eens herhaald. Als kinderen vijf of zes jaar zijn, worden hun ogen weer getest bij het gezondheidsonderzoek op de basisschool.
-
Als u het gevoel hebt dat uw kind mogelijk een bril nodig heeft, moet u kijken of er sprake is van de volgende aanwijzingen:
• Troebel hoornvlies
• Scheelzien
• Regelmatig knipperen of in de ogen wrijven
• Sterke gevoeligheid voor licht
• Opvallend samenknijpen van de ogen
• Onzekerheid bij het grijpen en vastpakken
• Onjuist inschatten van afstand tot voorwerpen
• Hoofdpijn, vermoeidheid en slechte concentratie -
Veel oogafwijkingen zijn erfelijk en kunnen bij tijdige ontdekking gecorrigeerd worden. Als een ouder, broer of zus een oogaandoening heeft, moet de kinderarts het kind tussen zijn zesde en twaalfde levensmaand doorverwijzen naar een gespecialiseerde oogarts.
-
Leren kijken is net als leren lopen: het gaat vanzelf. Maar het zicht kan zich alleen volledig ontwikkelen als er een scherp beeld op het netvlies geprojecteerd wordt. Als verminderd zicht vroegtijdig door een bril wordt gecorrigeerd, kunnen levenslange oogafwijkingen die niet meer te herstellen zijn, voorkomen of afgezwakt worden.
*Een onafhankelijk klinisch onderzoek naar de progressie van bijziendheid bij Kaukasische kinderen tussen 7 en 14 jaar over een periode van 5 jaar heeft aangetoond dat myopiecontroleglazen gebaseerd op Rodenstock MyCon® principes de progressie van bijziendheid tot 40% kunnen verminderen.
Vier individuele draagpositieparameters voor een betere pasvorm van het brillenglas
Voor multifocale brillenglazen is het gebruik van individuele parameters voor de draagpositie in de brillenglasberekening al lange tijd gebruikelijk. Nu hebben we hetzelfde aanpassingsniveau toegepast op myopie-controlebrillenglazen.
-
Er wordt rekening gehouden met de afstand tussen de middelpunten van de pupillen om optimaal zicht te bieden.
-
Door de exacte afstand tussen de achterkant van het glas en het hoornvlies te gebruiken, zorgen we voor een ideale prestatie van het glas.
-
We kunnen de helling van het glas meenemen in onze berekeningen om het zicht door het glas te optimaliseren.
-
We nemen de hoek van het glas mee in de glasberekening om het centrale zicht te verbeteren.
You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.
BACK TO HOMEPlease try again.